De 14 miljötipsen

Eftersom jag är miljövetenskapsstudent, så tänkte jag passa på att säga några miljötips, som är enkla att följa, och förhoppningsvis roliga också.1. Bli vegetarian. Om du inte vill, äta hellre lokalproducerat vitt kött.
2. Sambo? Duscha tillsammans.
3. Sänk värmen inomhus. Blir det för kallt, bjud in en gäst eller ha en fest, eftersom varje människa ger ifrån sig värme.
4. Minusgrader? Balkong?! Stäng av frysen och låt frysvarorna vara utomhus i en låda. Billigare och mer miljövänligt.
5. Köp second hand. Finns mycket fint att fynda, det är billigare, samt mera miljövänligt.
6. Ska dy köpa nytt? Satsa på ekologiskt. Om det inte finns, satsa på lokalproducerat, samt det som tagit minst material att tillverka.
7. Tygkasse till affären. Större inköp? Satsa på att köpa en väska med hjul. Lätt att packa ner i, och det blir inte så tungt.
8. I köket: Koka upp vattnet i en vattenkokare, handvispa istället för att använda elvispen, och på med locket på kastrullen.
9. Tröttnat på din garderob? Bra på att sy? Gör om dina gamla kläder till något nytt och annorlunda. Resttygerna kan användas för att göra kuddar och liknande.
10. Satsa hellre på kvalitet än kvantitet när du köper nytt. Istället för 10 tubsockor för en 50-lapp, lägg lite extra på de där snygga vita (helst ekologiska) strumporna du såg i din klädaffär.
11. Som student så kommer du säkert använda många skrivblock. Mitt bästa tips är att använda skrivblock av bananpapper, de är restprodukter från bananträd som inte används alls, utan de ligger och skräpar.
Annars så satsa på svanenmärkta block.
12. Gör ansiktsmasker hemma. Använd honung, gurka, havregryn, naturell yoghurt, morot, efter tycke och smak.
13. I jultider, köp en gran med en rot, så att du kan plantera den efter högtiderna är slut.
14. Har du en kompis med samma klädstorlek? Låna av varandra, så får ni lite variation.
Hoppas ni tyckte dessa var bra. Har ni egna tips, säg dem gärna. :)

0 kommentarer:

Räknare

Min blogg

I poeters sällskap så trivs jag
Bland böcker och ord finns jag
Med kameran i högsta hugg syns jag
Skrålandes för full hals hörs jag
Detta är min vardag

Detta är Jag!

Bloggintresserade

Bloggportaler

Blogg listad på Bloggtoppen.se Topplista Reggad på Commo.se Vardagsbetraktelser bloggar BlogRankers.com Blogarama - Blog Directory Bloggparaden read the printed word!